فهرست مطالب

مراقبت امروز - پیاپی 1 (زمستان 1384)

نشریه مراقبت امروز
پیاپی 1 (زمستان 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرحناز چنگاوی، بهرام دلفان، سهیلا اکبری، فاطمه جنانی صفحات 5-9
    مقدمه و هدف

    یبوست، یکی از مشکلات شایع زنان در دوران بارداری است و به دفع مدفوع با فواصل طولانی و نیز مدفوع سفتی که اجابت مزاج را مشکل می کند، اطلاق می شود. امروزه جهت درمان یبوست، از روش های مختلف درمانی استفاده می شود که بعضی از آنها در بارداری ممنوع و یا مورد پذیرش زنان باردار نبوده و از مصرف آنها امتناع می ورزند. شیر خشت که ترکیبی از چند قند ساده است، یک ماده موثر در درمان یبوست بوده و بر اساس تحقیقات بعمل آمده، به خوبی مورد پذیرش زنان باردار است. لذا ، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر شیر خشت بر یبوست دوران بارداری و مقایسه اثر آن با روش درمانی رایج در سال 1382 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی است که در آن 64 نفر از خانمهای باردار مبتلا به یبوست در دو گروه تجربی و شاهد(هر کدام 32 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. همه افراد نمونه در سه ماهه سوم بارداری بودند، گروه تجربی با شیر خشت و گروه شاهد با هیدروکسید منیزیم تحت درمان قرار گرفتند. پس از پایان یکماه افراد مورد بررسی قرار گرفته و پرسشنامه تکمیل گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد، از نظر تعداد دفعات مزاج، قوام مدفوع و شکایت بیمار قبل و بعد از درمان با شیر خشت، تفاوت معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    شیر خشت یک داروی گیاهی موثر در درمان یبوست بارداری است که با توجه به پذیرش مناسب بیماران، می تواند در کنار سایر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: یبوست، بارداری، شیر خشت
  • مجتبی ویس مرادی، فاطمه الحانی صفحات 11-20
    مقدمه و هدف

    خلاقیت یا اختراع ذهنی یکی از متغیرهایی است که سبب تعیین برتری یک فرد به دیگری می شود. تفاوت بین افراد خلاق و عادی در سطح انگیزشی، تعهد در انجام کار، میزان تمرکز در کار و داشتن حافظه ای خوب برای خلق ایده های جدید است. برای تاکید بر اهمیت آموزش تفکر خلاق بایستی افزود که در دوره اطلاعاتی امروز، دانشجویان بایستی جهت پیشرفت در جوامع تکنیکی به مهارتهای تفکر و یادگیری در کسب اطلاعات مجهز باشند. نقش مدرس در این زمینه، خلق فعالیتهای آموزشی برای خلاقیت و حمایت بهتر از آنها است. موانع ایجاد خلاقیت شامل موانع عاطفی، ذهنی، محیطی، فرهنگی و بیانی هستند. روش های غلبه بر این موانع شامل آزاد گذاشتن ناخودآگاه و فرافکنی افکار است. هدف از این مقاله ارایه بحث هایی پیرامون اهداف آموزش تفکر خلاق در کلاس درس، نقش مدرس در ایجاد جوی برای آموزش خلاقیت، روش های آموزش تفکرخلاق و... می باشد. مطالعات انجام شده: این بررسی یک مطالعه مروری در جهت توصیف خلاقیت و راه های آموزش این تفکر در کلاس درس می باشد. در این زمینه بحث هایی درمورد مشخصات افراد خلاق، موانع خلاقیت و راه های غلبه بر آنها، روش های غلبه بر بلوک خلاقیت، راه های بررسی خلاقیت و تفکر خلاق و روش های آموزش خلاقیت در پرستاری و بهداشت آورده شده است. محتوی این مقاله بوسیله بررسی مقالات، کتب و تحقیقات انجام شده در زمینه خلاقیت و اهمیت یادگیری آن برای دانشجویان بیان شده است.

    نتیجه گیری

    در مورد تاثیر شیوه فرافکنی افکار به صورت گروهی جهت افزایش بازده خلاقیت اتفاق نظر وجود ندارد. در آموزش پرستاری از داستان گویی و تعامل مساله محور برای افزایش توانایی های خلاقیت استفاده می شود.

    کلیدواژگان: خلاقیت، آموزش، فرافکنی افکار
  • شهلا پیامنی *، اکبر پیامنی صفحات 21-27
    مقدمه و هدف

    تلویزیون بخش مهمی از زندگی خانواده ها و بخصوص کودکان را به خود اختصاص می دهد و تاثیر آن در شکل گیری رفتارهای بهداشتی در مطالعات متعددی مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی ها نشان داده اند که در تمایل به تماشای تلویزیون بین افراد مختلف تفاوتهای فردی پایایی از همان ابتدای زندگی دیده می شود تا حدی که، محققین در حال حاضر اعتقاد دارند که میزان تماشای تلویزیون یک ویژگی رفتاری پایدار محسوب می شود. تمایل به صرف زمان کمتر و یا بیشتر با تلویزیون و میزان محور بودن آن در زندگی شخصی از زمان کودکی شکل می گیرد و بعدها این الگو در فرد تثبیت شده و باقی می ماند.

    مطالعات انجام شده

    منابع علمی قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهند محتوای برنامه های تلویزیونی مستقیما" بر رفتار کودکان تاثیر داشته و تلویزیون بعنوان یک منبع اطلاعاتی، جایگزین خانواده ، مدرسه، مذهب و جامعه برای اطفال گردیده است. بررسی ها موید آن است که ویژگیهای دموگرافیک خانواده با الگوی تماشای تلویزیون در اطفال مرتبط است. بعنوان مثال، میزان ساعات تماشای تلویزیون با وضعیت بهتر اجتماعی خانواده نسبت عکس دارد و در کودکانی که والدین آنها تحصیلات کمتری دارند، تلویزیون بیشتر بعنوان مرکز فعالیتهای زندگی مطرح است و یا والدینی که خود زیاد تلویزیون می بینند فرزندان آنها هم همین ویژگی را کسب می کنند. در کودکان تک والدی نیز میزان تماشای تلویزیون بیشتر از دو والدی هاست. عوامل دیگری مثل شاغل بودن مادر، سن و نژاد کودک نیز بر این مقوله تاثیر گذار است. بررسی ها نشان داده که صرف نظر از مدت تماشای تلویزیون، محتوای برنامه های تلویزیونی در ایجاد رفتارهای نامناسب اجتماعی مثل عدم تمایل به برقراری ارتباطات اجتماعی، کاهش تعاملات بین فردی، کاهش مهارت مطالعه و افت تحصیلی، بروز چاقی، ایجاد حالت تهاجمی، تمایل به رژیم غذایی نامناسب، فعالیت های جنسی زودرس، تمایل به اعتیاد و رفتارهای ضد اجتماعی موثر است. هر چند که تاثیر برنامه های مناسب تلویزیونی در اصلاح رفتارهای پر خطر کسب شده از اجتماع نیز نبایستی نادیده گرفته شود.

    نتیجه گیری

    باتوجه به تاثیرات فوق، توجه بیشتر خانواده ها به میزان تماشای تلویزیون و نوع برنامه های انتخابی توسط اطفال ضروری به نظر رسیده و علاوه بر این، مسیولین نیز لازم است در برنامه ریزی های خود تاثیر این منبع مهم اطلاعاتی را بر سلامت و رفتار کودکان در نظر گرفته و در طراحی برنامه های مناسب دقت بیشتری مبذول دارند.

    کلیدواژگان: کودکان، رفتارهای بهداشتی، تلویزیون
  • بررسی رعایت استانداردهای مراقبت در منزل از معلولین ضایعه نخاعی توسط تیم سیار توانبخشی
    فریده ملکشاهی *، کبری رضایی صفحات 29-35
    مقدمه و هدف

    معلولیت به معنی اختلال در رابطه بین فرد و محیط تعریف شده که در زندگی فردی و اجتماعی فرد اثر سوء بر جا گذاشته و موجب کاهش توانایی و فعالیتهای روزانه زندگی می شود. بنابراین این افراد جهت افزایش توانایی و انجام فعالیتهای روزانه زندگی در منزل نیاز به آموزش و مراقبت های لازم دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رعایت استانداردهای مراقبت در منزل از معلولین جسمی توسط تیم توانبخشی شهر خرم آباد انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است. جامعه پژوهش 43 نفر معلول جسمی شهر خرم آباد بودند که کلیه آنها مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که شامل مشخصه های فردی و 4 برگ چک لیست با 8 گروه سوال بود که روایی و پایایی آن با مطالعه توسط افراد صاحبنظر و آزمون مجدد تایید شد. اطلاعات در یک مرحله و به روش مصاحبه و مشاهده جمع آوری و از نرم افزار Spss V.9.6 جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.

    یافته ها

    4/81% معلولین مرد با میانگین7/31 سال بودند. از کل نمونه ها تنها 7/23% در نشستن، 2/13% در ایستادن، 4/29% در دفع ادرار، 5/37% در دفع مدفوع، 42% در زخم بستر، 19% در کنترل رژیم غذایی، 3/20% در آگاهی از وزن مطلوب، 2/7% در کنترل و کاهش اسپاسم و درد آموزش و مراقبت دریافت کرده بودند و بقیه افراد هیچگونه آموزش و مراقبتی دریافت نکرده بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که، آموزش و مراقبت در منزل توسط تیم توانبخشی به معلولین ارایه می شود، اما از نظر کمیت و کیفیت در حد مطلوبی نمی باشد. لذا، پیشنهاد می شود بعد از بررسی و بازنگری کلی، برنامه مدون ارایه مراقبت در منزل به نحو مطلوب برای معلولین تهیه و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: استاندارد مراقبت در منزل، معلولین، ضایعه نخاعی، تیم توانبخشی
  • نادره طائی*، فاطمه قاسمی، فاطمه ولیزاده، علی مهرزاد صفدری صفحات 37-41
    مقدمه و هدف

    فلج شل حاد یکی از اورژانسهای نورولوژی در کودکان است. در راستای حذف بیماری فلج اطفال در دنیا بدنبال ایمن سازی همگانی ، بررسی هر گونه فلج شل حاد که بدون سابقه ضربه در افراد زیر 15 سال گزارش شود الزامی است، تا به این طریق بتوان ویروس وحشی پولیورا از سطح جامعه حذف و به هدف نهایی ریشه کنی فلج اطفال نایل گردید.

    مواد و روش ها

    این تحقیق یک مطالعه توصیفی گذشته نگر مبتنی بر اطلاعات پرونده ای است، که با هدف تعیین علل فلج شل حاد در مبتلایان استان لرستان انجام شد. نمونه ها شامل 55 مورد فلج شل حاد گزارش شده به مراکز بهداشتی و درمانی استان لرستان طی سالهای 1376 لغایت نیمه اول سال 1383 بود. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه و روش جمع آوری اطلاعات مطالعه پرونده مبتلایان و بررسی خط سیر بیماری و آزمایشات موجود در پرونده بود. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار Spss V.11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ، 51% مبتلایان مذکر بودند. متوسط سن ابتلا 6 سال و متوسط دریافت واکسن فلج اطفال 6 نوبت بود. 76% موارد در شروع بیماری دچار تب، 7/32% دچار فلج هر دو اندام تحتانی و در 6/63% فلج به صورت متقارن شروع شده بود. متوسط زمان تکامل فلج 2/4 روز بود. در ویزیت مجدد بیماران مبتلا به فلج شل حاد 60 روز پس از بروز اولین علایم بیماری ، در 60% موارد کاملا" سالم و آثاری از فلج نداشتند. همچنین، نتیجه آزمایش مدفوع از نظر ویروس پولیو در 100% موارد منفی و تشخیص نهایی در 45/45% گیلن باره بود.

    نتیجه گیری

    در پژوهش حاضر، تمام موارد فلج شل حاد در کودکان استان لرستان از نظر ویروس پولیو منفی و فلج اطفال در تمام موارد رد شده بود که می تواند بیانگر پوشش مناسب واکسیناسیون در استان لرستان باشد.

    کلیدواژگان: فلج شل، پولیو میلیت، استان لرستان
  • فاطمه قاسمی *، فاطمه ولی زاده، اعظم محسن زاده صفحات 43-48
    مقدمه و هدف

    تشنج ناشی از تب، شایع ترین تشنج در کودکان زیر 5 سال است، که در 4-3% کودکان مشاهده می شود. با اینکه پیش آگهی خوبی دارد، ولی والدین کودکان واکنشهای روانی از خود نشان می دهند. با توجه به شیوع بالا، احتمال عود آن و با توجه به اینکه مادران مراقب اصلی کودک در این سن هستند، تعیین نیازهای آموزشی آنها در مورد تب و تشنج ناشی از آن، لازم می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی _ مقطعی به منظور تعیین نیازهای آموزشی مادران در مورد تب و تشنج ناشی از آن در سال 1382 روی 120 مادر کودک مبتلا به تب و تشنج بستری شده در بیمارستان شهید مدنی خرم آباد انجام شد. نمونه گیری به صورت غیر تصادفی و مستمر انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه و روش جمع آوری اطلاعات مصاحبه ساختار یافته بود. اطلاعات، با نرم افزار Spss V.11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آگاهی 4/98% واحدهای مورد پژوهش در مورد تب و تشنج ناشی از آن در حد متوسط بوده و تنها 8/15 درصد از تمامی روش های کاهش تب اطلاع داشتند. 7/36% نمونه ها از روش پاشویه به طور صحیح و 2/59% موارد از دوز استامینوفن متناسب با وزن کودک اطلاع نداشتند. 7/56% از فواصل زمانی صحیح تجویز استامینوفن اطلاع نداشته و 3/93% واحدهای مورد پژوهش از لزوم دادن دیازپام خوراکی هنگام بیماری تب دار برای پیشگیری از تشنج در این کودکان بی اطلاع بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های فوق، به نظر می رسد مادران در زمینه کنترل تب و تشنج به طور کامل به آموزش نیازمندند. در این راستا، پزشکان، پرستاران، رابطین بهداشت، رسانه های جمعی، کتابهای درسی دوره دبیرستان، پمفلت و جزوه های آموزشی می توانند تاثیر بسزایی در رفع این نیاز و بالا بردن سطح سلامت کودکان و در نهایت سلامت جامعه داشته باشند.

    کلیدواژگان: نیازهای آموزشی، تب و تشنج، مادر
  • طاهره طولابی *، فریبا امینی، فاطمه جنانی، طاهره جوادی صفحات 49-55
    مقدمه و هدف

    دانشگاه بعنوان محیطی علمی، فرهنگی بستر مساعد و مناسبی برای رشد و بالندگی دانشجویان در زمینه های مختلف اجتماعی، تحصیلی، شغلی و... می باشد. یکی از مشکلات مهم دانشجویان عدم آگاهی در مورد آیین نامه های آموزشی، دانشجویی و فرهنگی است. لذا پژوهشی با هدف تعیین تاثیر کارگاه آموزشی بر آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در زمینه قوانین و مقررات آموزشی، دانشجویی و فرهنگی در سال 1383 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع نیمه تجربی تک گروهی و دومرحله ای (قبل و بعد از آموزش) بود که روی 106 نفر دانشجوی ورودی سالتحصیلی 83-82 انجام شد. در این مطالعه میزان آگاهی و نگرش دانشجویان قبل و بعد از آموزش اندازه گیری و مقایسه گردید. محتوای آموزش شامل قوانین و مقررات آموزشی، دانشجویی و فرهنگی بوده است که علاوه بر ارایه در قالب کارگاه آموزشی یک روزه همراه با پرسش و پاسخ دانشجویان، بصورت کتابچه آموزشی در اختیار واحدهای مورد پژوهش قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل سه بخش که بخش اول 6 سوال مربوط به مشخصات فردی و تحصیلی واحدهای مورد پژوهش، بخش دوم 65 سوال در مورد آگاهی از قوانین و مقررات و آیین نامه های آموزشی، دانشجویی و فرهنگی و بخش سوم 15 سوال در مورد نگرش آنها نسبت به موارد فوق بود. پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از نرم افزارSpssV.9.6 و آزمونهای آماری توصیفی تجزبه و تحلیل داده ها انجام شد.

    یافته ها

    7/54% نمونه ها در مقطع کاردانی به تحصیل اشتغال داشتند. میانگین سنی دانشجویان04/20 سال و 8/86% مونث بودند .معدل ترم اول اکثر دانشجویان (7/55%) بین 99/16-1/14 بود و 5/8% در ترم اول مشروط شده بودند. مقایسه میانگین نمرات آگاهی قبل و پس از کارگاه آموزشی اختلاف (001/0P<) چشمگیر داشت. همچنین بین نمره نگرش مثبت دانشجویان در قبل و بعد از برگزاری کارگاه در رابطه با آموزش تیوری، آموزش بالینی، قوانین و مقررات کمیته انضباطی و خوابگاه ارتباط معنی داری را نشان داد(000/0 <P).

    نتیجه گیری

    با توجه به استقبال دانشجویان از اجرای این طرح و نتایج به دست آمده از این پژوهش، آموزش دانشجویان می تواند بستر مناسبی را جهت ارتقاء سطح آگاهی و نگرش آنان در خصوص فعالیتهای آموزشی، دانشجویی و فرهنگی فراهم نموده، که این امر می تواند زمینه ساز عملکرد مطلوب در دانشجویان گردیده و از بروز تخلف، اشتباه، قصور، رفتارهای نامطلوب وافت تحصیلی جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: قوانین و مقررات آموزشی، دانشجویی و فرهنگی، آگاهی، نگرش، دانشجو
  • فاطمه ولی زاده *، فاطمه قاسمی، نادره طائی صفحات 57-62
    مقدمه و هدف

    یکی از مهم ترین عوامل موثر در شکل گیری الگوی غذایی انسان، عادتهای غذایی است که نقش مهمی در چگونگی انتخاب، آماده کردن ، طبخ، مصرف و نگهداری مواد غذایی دارند. بسیاری از عادتهای غذایی نامناسب، اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان بجا می گذارد. دختران به عنوان مادران آینده عهده دار تربیت نسل بشر بوده و عادتهای غلط غذایی، بر سلامت آنها و در نهایت سلامت خانواده و جامعه تاثیر زیادی دارد. هدف از این مطالعه، تعیین عادتهای غذایی غلط در دختران نوجوان مدارس راهنمایی شهر خرم آباد در سال 1383 بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی _ مقطعی روی 300 دختر 16-11 سال مشغول به تحصیل در مدارس راهنمایی خرم آباد که به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل یک پرسشنامه دو بخشی بود. بخش اول، مربوط به مشخصات فردی و بخش دوم در مورد عادتهای غذایی بود که توسط واحدهای مورد پژوهش تکمیل شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار Spss V.11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اکثر نمونه ها(58%)، 14-13 ساله و 3/48% کلاس اول راهنمایی بودند. 90% آنها از اهمیت تغذیه صحیح در پیشگیری و کاهش بیماریها، کمک به یادگیری و بهبود وضعیت تحصیلی آگاهی نداشتند. 1/63% ازتعداد وعده های غذایی مناسب به خصوص میان وعده ها استفاده نمی کردند. 5/44% همیشه صبحانه نمی خوردند. 3/41% عادت به کم خوری داشتند. 5/89% هفته ای 3-1 بار از غذاهای آماده و سرد مثل انواع ساندویچ و کنسرو استفاده می کردند، 2/45% عادت به خوردن آب زیاد همراه غذا داشتند، 9/45% فقط گاهی شیر می نوشیدند، 2/49% عادت به نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا داشتند، 6/54% غذاهای سرخ کرده و کبابی را ترجیح می دادند. 5/40% از مواد غذایی بی ارزش مثل پفک، چیپس و... در میان وعده ها استفاده می کردند. 80% عادت به انجام فعالیتهایی چون تماشای تلویزیون، مطالعه و... همزمان با صرف غذا داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های فوق به نظر می رسد بیشتر دختران نوجوان دارای عادات غذایی نامناسبی هستند که نه تنها منجر به کمبودهای تغذیه ای و به خطر انداختن سلامت آنها می شود، بلکه در آینده مادرانی ناآگاه خواهند شد که سلامت نسل آینده را به خطر می اندازند. لذا، بایستی اقدامات و آموزشهای لازم جهت تصحیح این عادت از طریق والدین کارشناسان تغذیه، معلمان بهداشت و تربیتی، کتابهای درسی، برنامه های آموزشی همگانی و رسانه های جمعی و استفاده از وسایل کمک آموزشی مثل فیلم، پمفلت و پوستر انجام شود

    کلیدواژگان: عادات غذایی، دختران، مدارس راهنمایی
|
  • Farahnaaz Changavi, Bahram Delfan, sohela Akbari, Fatemeh Janani Pages 5-9
    Background

    Glucomanna appears to be useful as therapy for constipation in pregnancy and that is refractory to other treatment , such as increased dietary fiber intake or bulk laxatives. Materials &

    Methods

    To examine the effect of Glucomanna intake on constipation in pregnancy , which is predominant in the third trimester, 32 constipated pregnant women were treated with Glucomanna daily for 4WKQ in a clinical trial study. During the study, clinical efficacy was assessed using a daily diary . The subjects indicated the number of stools and the clinical symptom scores.

    Results

    The mean number of stools was very low in the pre treatment week , and increased in weeks 1-4 of Glucomanna administration . The occurrence of very loose or very hard stools decreased and the stool consistency normalized. No side effects were observed.

    Conclusion

    Glucomanna intake was highly effective for the reduction of constipation in pregnant women.

    Keywords: Glucomanna, Constipation, Pregnancy
  • Mojtaba Weiss Moradi, Fatemeh Alhani Pages 11-20
    Background

    Creativity is named as intellectual invention. Creativity is one variable to determine advantage of someone to others. The differences between a creative person and ordinary person are her/his responsibility in working, level of concentration, a good memory for creating a new idea and motivational level. It should be added about importance o creative thinking education that in today, informative area, the students should have thinking and learning skills in achieving of the information for improvement in technical communities. The teachers roles in this field are creating educational activities for creativity and support them. Some of the blocking factors in creativity are emotional, mental, cultural and expressional. Two methods for dominate on these blocks are unconscious freeing and brain storming. The aims of this essay are discussing about educational goals in creative thinking education in the classroom and teacher,s role in creating a good athmosphere for creativity and creative thinking education. Review articles: This is a review essay for description of creativity and some ways to teach creative thinking in classroom . Therefore some discussions about creative persons characers, creativity borders, some methods for overwhelming them, methods for assessment of creativity , creative thinking and methods for creativity education in nursing and health are brought. Content of this essay is collected through assessing of some essays, books and some researches about creativity and its learning importance for students.

    Conclusion

    Some doubts about group work in brain storming method for increasing creativity output are determined. Story telling and problem – based collaborative learning are used to increase creativity in nursing education.

    Keywords: Creativity, Education, Brain storming
  • SHahla Payamani *, Akbar Payamani Pages 21-27
    Background

    Since health behaviors of early childhood are causally linked to health-related problems later in life, identifying an establishing behavior that promote and maintain health during early childhood is of national priority. It is estimated that families spend approximately 40% of their private lives with Television. Regardless of the time watching Television , the contents of programs may lead to deleterious health behaviors , lower social communications , lower personal relationships , lower reading skills , lower school achievement, obesity, aggression, antisocial behaviors, early sexual activity and substance abuse in childrens.

    Conclusion

    Televisions content and the sedentary time watching Television may influence children,s physical health and well being. Thus, we conlude that families must limit children,s Television watching to help reduce their behavioral risk factors.

    Keywords: Television, Health, Behaviors, Children
  • The Survey of home care standards done by rehabilitation teams for physical disability in Khoramabad
    Faredeh Malakshahi*, Kobra Rezai Pages 29-35
    Background

    The disability means a disordered relationship between person and environment, deteriorating personal, social life and causing lower ability and daily activity of life. Therefore this person needs education and necessary care to increase his or her ability . The aim of this studay was to determine home care standards in disabilities done by rehabilitation teams. Materials &

    Methods

    The 43 physically disabled were selected by available sampling. The instrument data collection was questionnaire and 4 page check list and 8 group question classification. The data was collected in one stage and was used for analysis SPSS.

    Results

    The findings was showed 81.4% disables were male with age average of 31.7 years, from all the education for standard home care was only 23.7% in sitting, 13.2% in standing,29.4% in urination, 37.5% in bowel habit , 42% in bed sore ,19% in diet control, 20.3% in awareness of optimum weight ,7.2% in spasm and pain the remainder had never received any education for standard care.

    Conclusion

    we conclude that rehabilitation team action for disables home care was very poor. There fore it is recommended that a comprehensive standard home care program be prepared after a complete assessment and revision of the issue.

    Keywords: Standards, Home care, Disables, Team, Rehabilitation
  • Taee nadereh *, fatemeh gaseme, fatemeh valizadeh, Alimehr zad safdari Pages 37-41
    Background

    Acute flaccid paralysis(AFP) is a neurologic emergency in pediatrics and poliomyelitis is a viral infection with wide variety of signs from an asymptomatic infection to paralysis and death. Planning for eradication of poliomyelitis in world with global immunization and evaluation of all patients under 15 years old with AFP without history of trauma are very important. Materials &

    Methods

    This is a descriptive retrospective study on 55 patients with AFP reported to health centers of Lorestan from 1997 to first 8 months of 2004. Materials of study were medical information of patients in health centers.

    Results

    51% of patients were males with average age of 6 years, average polio vaccination was 6 times. 76% of patients were febrile in first step of disease and in 63.6% paralysis were symmetric and average time to develop paralysis was 4.2 days and in 32.7% lower extremities were paralysed . Para clinical examination results in all patients were negative for poliomyelitis . Guillen- barre syndrome was diagnosed in 45.45% of patients.

    Conclusion

    Results indicated that all patients were negative for poliomyelitis showing good immunization for polio in Lorestan.

    Keywords: Acute flaccid paralysis, Poliomyelitis, Lorestan
  • fatemeh gaseme *, fatemeh valizadeh, azam mohsenzadeh Pages 43-48
    Background

    Febrile convulsion(FC) is the most prevalent convulsion in children under 5 years, that is 3-5%. Allthough the parents are very sensitive, it has a good prognosis. Regarding the high prevalence and probability of recurrence and with considering that mothers are the main care giver of the children, determination of the educational needs is required. Materials &

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed to assess the educational needs of the mothers of children with febrile convulsion in 2003. Samples consist of 120 mothers whose children admitted to madani hospital for FC. They were not randomly selected and the data were collected via a questionnaire and structural interview.

    Results

    The results showed that most of the cases(98.3%) had moderate educational needs about F.C . Only 15.8% were awared of the ways of fever reduction, 36.7% were aware of correct method of wet spong, 59.2% of acetaminophen dose and 46.7 of the correct time to persecribe of acetaminophen. 93.5% were not aware of giving diazepam for prophilaxy in children with F.C.

    Conclusion

    We conclude that mothers need to be trained about controlling FC. Doctors, nurses, health vulenteers and mass media , text books of high schools and teaching pamphlets can have a good influence in resolving text books and raising level of the childrens and family,s health.

    Keywords: Educational need, mothers, febrile convulsion
  • Tahereh Toulabi *, fariba Amini, Fatemeh Janani, tahereh javadi Pages 49-55
    Background

    University is a good scientific and cultural environment for the students to improve themselves in various social, educational and occupational grounds. This study was conducted to determine the effect of educational, student and cultural rules workshop on students knowledge and attitude in the university in 1383.

    Materials & Methods

    This is a semi – experimental study in which 106 students of all courses were participated explaining the research goals, knowledge and attitude were assessed in each classroom and a workshop was held to train all the university rules and laws by lectures and question answer method and then post – test was done. The collected data were analyzed using descriptive and analytic statistical tests.

    Results

    54.7% of the participants were in the 2 years under graduate course , 26.4% in 4 years under graduate course and 18.9% were MD students. Mean age of students was 20 years and 8.6.8% them were female. Most students 55.7% had a mean score of 14.1-16.99 in the first term and 8.5% were accepted conditionally. Attention note was found in only 6.6% of conditional students record sheets. The mean knowledge scores of knowledge were higher before and, after the workshop k2 tests for attitude before and after the work shop was also different significantly p<0.05.

    Conclusion

    Training the students for educational student and cultural activities may improve the level of knowledge and attitude in these respects.

    Keywords: Student, Knowledge, Attitude, Educational rule
  • fatemeh valizadeh *, fatemeh gacemi, nadereh taee Pages 57-62
    Background

    One of the most important affecting factors that forming human,s food pattern are food habits which has important role in the manner of selection, preparation and cooking and keeping of food stuff. Many of the habits are in approprait with bad effect on humans health. The girls who are the future mothers have the responsibility of training the human generation, and inappropriate nutritional habits have bad effect on their health and also their family and society health. The aim of this study was to determine bad nutritional habits among secondary school girls of Khoramabad in 2004.

    Materials & Methods

    This study was cross-sectional, the samples were 300 girls from 11-16 years old who studied at secondary schools of Khoramabad, selected through random cluster sampling . The data was collected by two parts questionnaire and analyzed by SPSS software.

    Results

    Findings showed that the majority of samples (58%)were 13-14 years old, and 90% were not aware of the importance of proper nutrition in prevention of disease and improvement of education,63.1% didn,t use appropriate number of meals , especially snacks, 44.5% never ate breakfast,41.3% got used to eat insufficiently. 89.5% used prepared and cold foods1-3 times in week. 45.2% drank a lot of water with food. 45.9% only sometimes drank milk, 49.2% drank tea immediately after food, 54.6% prefered roasted foods and cabab , 80% watched TV and studied at the time of eating.

    Conclusions

    We conclude that most of girls have inapproprait food habits, not only causing nutritional deficiency; but also making them unknowledgeable mothers endangering health of future generation. Therefore instruction and correcting this habits, by parent , nutritionalist, health teachers, school lessens, public teaching plans broadcasting and using of para educational tools like pamphlets, posters, charts and films mandatory.

    Keywords: Nutritional habit, Evaluation, Khoramabad